Tällberg, part I

Hej! Nu var det ett tag sen känner jag, och det beror mest på att jag hade så himla mycket att göra förra veckan faktiskt; gå till Rusta och köpa ny (plast)blomma för att byta ut en gammal, död växt, gå till blomsterlandet eftersom vi inte hade en kruka som passade, storstäda lägenheten, få lägenheten värderad, fixa studentpresent, fira Davids lillasysters student, och till sist: en helgtripp till mysiga Tällberg! Varken tid eller ork har funnits att berätta om något av detta, men nu tänkte jag nog skämma bort er med minst fyra fullspäckade inlägg om helgen som varit. Kul va?
 
Vi åkte som sagt till Tällberg den här helgen, "vi" i det här fallet är alltså jag och David med sin familj, och för er som inte vet något om den orten kan jag snabbt säga att det är fullt med röda trähus med vita knutar, vackra miljöer samt små och stora hantverksbutiker. Någon titt i butikerna blev det dock inte, allt var nog stängt tror jag, men det gjorde inte så mycket eftersom vi spenderade största delen av vår vistelse här, på stranden till Siljan:
 
Vi kom fram till Tällberg på eftermiddagen och var ganska hungriga, men som tur var hade vi med oss alla resterna från gårdagens studentfirande och vi hade en liten picknick medan vi blickade ut över Siljan. Och eftersom det inte är så spännande att se en massa plastlådor fyllda med dagsgammal mat så passade jag istället på att ta bilder på vår utsikt medan jag mumsade på en jättegod svamppaj.
 
Stranden var som ni kan se ganska full, eftersom det var en så fin dag, och jag blev lite orolig för att det skulle förstöra många av mina bilder, men det visade sig att jag oroade mig i onödan! ^^
 
Efter vår lunch/middag vilade vi i några minuter för att smälta all mat, och sedan kunde vi helt enkelt inte hålla oss borta från det svalkande vattnet. Jag var envis och kreativ av mig och tog med mig kameran ut på bryggan, även om mitt sunda förnuft sa att det var en dålig idé (spoiler: det gick bra, kameran lever fortfarande), och fick några fina bilder på när de andra badade medan jag doppade fötterna.
 
Men ja, självklart badade även lilla jag, och David passade på att smygta några bilder under tiden. Tyvärr var dem i motljus, men här har ni i alla fall ett bildbevis på att även jag blev blöt (ja, jag doppade mig också, inga bilder på det är jag rädd). Vattnet var för övrigt mycket kallare än man kunde tro, Siljan är ju trots allt en ganska stor sjö. Grunt var det dock; det gick faktiskt att vada hela vägen till den där ön ni kan se i bakgrunden!
 
Alltså, hur fint?!?!?! Jag ville ju för fan aldrig åka därifrån!
 
Sen var det dags för efterrätt! Och här tog jag alltså en bild på en plastlåda i alla fall, men sen ni hur gott det var eller? Rabarberpaj med vaniljsås, samt en liten kopp kaffe som jag egentligen inte längre tål men eftersom jag saknar den drycken så himla mycket kunde jag inte låta bli att dricka lite i alla fall. Jag överlevde. Sen började sällskapet klättra på lekställningen som fanns på stranden, och som ni ser fick dem en liten publik på köpet, haha! ♥
 
Sen började det bli dags att ta oss tillbaka till hotellet, men innan vi åkte passade jag på att knäppa några fler bilder, jag visste ju inte om vi skulle komma tillbaka till den här platsen senare.
 
På kvällen sen gick David och jag ut igen, men de bilderna tänkte jag visa i ett kommande inlägg, annars skulle detta aldrig ta slut, hehe. ^^
Fotografier, Resor, Time For Tea | | |
#1 - - Bunny:

"Jag ville ju för fan aldrig åka därifrån!" hahaha förstår det!!

#2 - - susanne:

Fina bilder. Det är vackert i Tällberg. Roligt att få se dina bilder igen.

Svar: Tack mamma! <3
Mirano