Höstlista

Oktober kom från ingenstans och eftersom det är den bästa månaden på året tänkte jag "fira" med den obligatoriska höstlistan!

Beskriv din höst med tre ord.
Mysig, massor-med-te och promenader!

Vad är det bästa/sämsta med hösten?
Det bästa är ju alla de vackra färgerna, de härliga, svala temperaturerna, läs-vädret (regn) och inspirationen som jag brukar få i samband med allt detta! Och Halloween såklart.

Det sämsta är väl vintern som kommer efter och förkylningen som brukar komma från ingenstans..

Hur ser din höstoutfit ut?
Stickade tröjor och koftor, svarta klänningar och kängor! Hade så gärna haft ett par over knee-boots, men pengarna räcker tyvärr inte till just nu, så jag får nöja mig med kängorna helt enkelt.

Vad har du på TO-DO listan just nu?
Vi har en ful möbel ståendes i vardagsrummet som jag vill få bort (sälja) och gärna ersätta den med något finare. Sen tänker vi försöka städa badrummet så gått det går innan vi får hem vår nya tvättmaskin. Annars kommer jag inte på något som vi måste göra just nu?
 

Bästa musiken för regniga dagar?
Samma musik som jag alltid lyssnar på? Har aldrig förstått den här typen av frågor känner jag, kan kanske vara på grund av att min musiksmak inte påverkas av väder eller årstid..

Vilka serier rekommenderar du att följa? Eller kanske någon sevärd film?
När det kommer till TV-serier finns det ju massvis en kan kolla på: Brooklyn 99, American Gods, The Good Place, Twin Peaks, Luther, Paranoid och om man känner för överdriven drama och massor med glitter kan kanske RuPaul's Drag Race vara något?

Filmer är lite svårare.. Men det finns ju flera Tim Burton-filmer en kan se om. Om man nu fortfarande står ut med att se Depp's ansikte vill säga. Annars vet jag inte, det är så sällan jag ser på film numera.

Vad är den höstigaste maträtten?
Både grytor och soppor är ju självklara maträtter under hösten. Utöver det kan jag rekommendera korma med butternutpumpa, you'll thank me later. 
 

Var hänger du helst under helgen?
Hemma. Det finns inget annat att göra i den här stan än att bädda ner sig i filtar antingen framför datorn eller i soffan.

Har du någon inplanerad resa för den närmaste framtiden?
Nej, tyvärr inte.

Hur förbereder du dig för vintern?
Genom att leva i förnekelse och svära förbannelser över alla butiker som började sälja julpynt typ i Augusti redan.. Skämt(?) åsido förbereder jag mig väl inte så mycket.. Jag skriver min önskelista eftersom både min födelsedag och julafton sker i december, men jag vet inte om det räknas riktigt?


 

Listan hittade jag här!

Listor, Time For Tea | | |
#1 - - susanne:

Hösten är vacker med sina härliga färger. Sedan håller jag med om att julsaker kommer fram för tidigt i affärerna. Men att göra grytor och soppor är både gott och värmande.

Svar: Ja, julprylarna hade gärna fått komma upp lite senare tycker jag, det skulle kännas lite mer speciellt då tror jag.. Nu hinner jag ju nästan tröttna på allt var juldekorationer heter innan november är över.
Mirano