Vi har mer än vad vi behöver

Hej. Här sitter jag i en liten vinterdvala och myser; de senaste dagarna har nog inte handlat om så mycket mer än att dricka varma drycker, äta kakor, klappa på katter, titta på serier och att ligga under en massa filtar tror jag. Hur har du haft det den här veckan? Gjorde något spännande/kul, eller har du varit lika lat som jag?
 
 
 
Det var nog inte förrän igår eftermiddag som jag började göra något produktivt igen, and it's a big one! Under julklappshetsen fick både David och jag nämligen lite ångest över alla materiella saker vi har här hemma, medan andra knappt har mat på bordet, så jag bestämde helt enkelt att vi gör en liten utrensning: Varje liten låda, alla skåp och varenda liten vrå ska gås igenom och vi planerar att slänga- eller skänka bort en massa prylar som vi inte längre vill ha eller behöver, och igår började jag alltså med att gå igenom några lådor som finns i vårt datorrum.
 
I och med detta tänkte vi även passa på att byta ut några möbler i vardagsrummet som vi (läs: jag) inte längre vill ha kvar, vilket kan tänkas är lite bakvänt med tanke på vad jag precis skrev här ovanför, men eftersom vi kommer göra oss av med fler saker än vad vi köper in tänker jag att det är okej ändå. Huvudsaken med vårt projekt är trots allt att göra oss av med onödiga saker här hemma, och just nu har vi en viss möbel ståendes som inte används alls utan bara står och tar en massa plats i onödan. Och då tänker jag att det kan vara kul att ersätta den med något finare, och som faktiskt kommer vara till någon nytta.
 
Så det är vår plan för nästkommande vecka; att göra oss av med saker som andra kanske har större nytta och glädje av, samt att utnyttja presentkortet på IKEA som jag fick i julklapp. Allt vi behöver nu är en bil så att vi kan köra iväg med alla möbler, kassar och lådor...
 

PS: Vårt projekt kanske inte kommer rädda världen, men det är bättre än att inte göra någonting alls tänker jag. 
Time For Tea | | |