London, dag 2

Det tog ett tag, och jag har ingen egentlig ursäkt till varför jag inte postade detta inlägg tidigare, men nu kör vi i alla fall! London, dag 2:
 
Dagen började med att vi åt en fantastiskt tråkig hotellfrukost (det är faktiskt det enda jag har att klaga på från den här resan: frukosten och det så kallade "kaffet" dem serverade oss), innan vi gav oss ut på en liten promenad. Hade vi någon destination? Självklart hade vi det:
 
The British Museum! Gratis inträde och vackra stöldgods från hela världen, vad mer kan en önska sig en vacker dag som denna? När vi kom dit fick vi stå i kö en liten stund, en vakt tog en snabb titt på innehållet i min väska och sedan var det bara att börja vandra runt bland alla utställningar.
 
"Marble portrait bust of a young girl wearing a wig" - Så himla vacker ju?
 
Min sambo ville så gärna bli en del av den romerska utställningen...
 
Mumier!! Och en döskalle med tillhörande efterkonstruktion av hur han hade sett ut med lite mer..ansikte. Mumierna var nästan omöjliga att fotografera på grund av tio tusen turister, men men.. 
 
Det här var för övrigt en jättekul grej som var återkommande lite överallt på museet: LBTQ(+) histories! HBTQ+personer har ju alltid funnits, även om rövhattar världen över hela tiden försöka dölja detta faktum, men i samband med London Pride passade alltså museet på att visa upp delar av vår historia. ♥
 
Just den här stentavlan föreställandes gudinnan Ishtar är dock den enda jag känner att jag "vågar" ta med i detta inlägg. Övriga konstverk var ganska NSFW om vi säger så och jag vet ju inte vart ni sitter och läser detta inlägg så jag låter helt enkelt bli att posta dessa verk. (Psst! Här kan du få se en NSFW-silverbägare. Om du är nyfiken alltså.)
 
Some pretty bling bling~
 
En japansk Dalek (fast jag tror det var en kalender egentligen).
 
Och till sist gick vi förbi ytterligare en egyptisk utställning, men istället för mumier var det fokus på statyer, stentavlor och Rosettestenen (som aldrig fastnade på bild på grund av ännu fler turister).
 
Vi gick för övrigt förbi många fler utställningar än de som visas på bild här, men jag orkade inte ta så mycket bilder den här dagen. Delvis för att jag hade så himla ont i fötterna när vi gick runt på museet - ett problem som jag faktiskt inte hade alls under resten av den här resan.
 
Vi hann inte gå igenom hela museet, knappt hälften ens, innan vi insåg att vi var vrålhungriga, så vi fick helt enkelt lov att ge oss av för att leta upp en veganska restaurang i närheten. Jag minns inte vad det här stället hette, men dem serverade en smarrig buffé och vi kunde äta oss mätta och nöjda innan vi gick vidare.
 
Nästa destination var The Forbidden Planet, en såndär nördig butik som säljer precis allt en nördig nörd kan önska sig. Tänk Science Fiction-Bokhandeln fast större och lite bättre. Shopping hände, men vad vi köpte får ni se i ett framtida inlägg. Spoiler Warning: Vi köpte nerd stuff. För vi är nördar.
 
Och på kvällen gick vi på musikal! Här finns det inte så mycket att säga förutom att Wicked var fantastik bra och även lite rolig emellanåt. Rekommenderas varmt om du har en ledig kväll i London någon dag framöver!
 
Det var vår andra dag i London det, en ganska lyckad dag om jag får säga det själv: Fyllt med äventyr under dagen och sen kul underhållning på kvällen, vad mer kan en önska sig egentligen haha! ^^
Fotografier, Resor, Time For Tea | | |
#1 - - susanne:

David kanske inte riktigt platsar vid dessa gamla statyer, men en fin bild blev det tycker jag. Gick ni tillbaka till Museet en annan dag? Senen där musikalen utspelar sig, ser spännande ut tycker jag. Kul att se alla dessa bilder. Tacck för att du delar med dig. Kram <3

Svar: Nej, det blev tyvärr inga fler besök på något museum alls.Kul att du uppskattar bilderna, det gör det lite roligare att dela med sig! <3 <3
Mirano