Recept: Veganska maränger

Igår provade jag att baka mina helt egna, veganska, maränger, och jag ångrar djupt att jag inte har gjort det tidigare, för hjälp så goda de blev! Och fastän jag tror att de flesta av er redan vet hur man gör dessa små och söta mumsbitar från himmelen så tänkte jag nu dela med mig av mitt recept. Enjoy! ^^
 
 
Du behöver följande: Ett paket kikärter, 1 1/2 dl socker, 1/2 tsk vaniljsocker och 1/2 tsk citronsaft
 
Börja med att vispa upp kikärtsspadet i en bunke, själva kikärterna får du lägga undan och göra någonting annat med, som hummus till exempel. När spadet har vispats upp till ett skum är det dags att ha ner de andra ingredienserna, tillsätt eventuellt ett par extra droppar citronsaft (helt frivilligt dock, det beror ju på hur mycket av citronsmaken du vill känna av sedan) och sen är det bara att starta elvispen. Och ja, det är definitivt elvisp som gäller här, för det kommer att ta lång tid innan du är färdig med detta moment. Jag är inte helt säker på hur länge jag stod där, men vi snackar säkert tjugo minuter, kanske mer. Men det är värt det, jag lovar! ...Jag kan också passa på att rekommendera att du använder öronproppar.
 
 
När smeten äntligen är klar ska det se liten ut som ett krämigt moln och du ska även kunna vända uppochner på bunken utan att någonting rinner ut. Nu kan du slå på ugnen så att den får värmas upp medan du klickar ut "lagom" stora maränger på en ugnsplåt (glöm inte bort bakplåtspappret!), för mig blev det till och med två plåtar med maränger. När ugnen är 100 ºC varm skjutsar du in plåtarna och låter dem stå där i ungefär 1,5 timme. När tiden har gått ut slår du bara av värmen och låter marängerna stå kvar där inne i ungefär två timmar till - sen är det bara att äta och njuta!
 
Lettuce Eat Plants, Time For Tea | | |
#1 - - susanne:

Ser gott ut. Vilket jobb, tur det är värt det. kram <3

Svar: <3
Mirano

#2 - - Magdalena:

Vad härligt att du skriver att man ska ha öronproppar på sig i receptet. Jag har en elvisp som låter så pass illa att jag alltid pluggar in ett par öronproppar djupt i öronen när jag ska köra den även om det bara är någon jag ska vispa en kort stund. Samma sak om man hackar nötter med mixer. Det kan låta fasansfullt mycket. Jag har väldigt känsliga öron och använder ofta öronproppar för att inte få tinnitus eller ont i öronen.
Jag har t.ex. alltid öronproppar på konserter, uteställen, bio, spinningpass, idrottsmatcher, när jag kör elvisp, mixer och dammsuger. När brukar du använda öronproppar?

Svar: Jo, jag är nästan likadan, fast om oljudet bara kommer vara under en kortare tid klarar jag mig bra utan öronproppar.
Mirano