251-257 - Kreativitet

251. Är du en kreativ person?
Absolut! Jag har varit kreativ under hela mitt liv, och jag vet nog inte riktigt vad jag skulle ta mig till om det inte vore för mitt påhittiga sinne. Det bästa är att jag inte är begränsad till ett enskilt ämne, utan jag kan sitta med skissblocket framför mig ena dagen, bara för att tillverka femton olika smycken dagen därpå. Jag skriver, tecknar, mixar och matchar med mina kläder, fotograferar, arbetar i Photoshop, InDesign och Illustrator, och jag dagdrömmer. Alltså, det är inte klok, hur mycket jag dagdrömmer! I 99 fall av 100 är mina dagdrömmar långa berättelser som kan sträckas ut och utvecklas under flera år. Jag borde nästan skriva ner dem alla...
 
Gammal skoluppgift. Tekoppen gjordes i ett 3D-program (Cinema 4D)
252. När är du som mest kreativ?
Oftast är det närmare kvällen som min inspiration sparkar igång och kräver att jag skapar något. Det finns såklart undantag, och jag kan absolut sätta mig ner även om solen står högt på vår himmel. Men då pushar jag oftast fram min kreativitet; under kvällen och natten kommer det naturligt.
 
253. Berätta om det mest kreativa du gjort
Jag vet inte om det här räknas, men det är det enda exempel jag kan komma på just nu:
Mitt undermedvetna var väldigt kreativ för några månader sedan, och knåpade ihop en hel berättelse medan jag låg och sov! Det lilla äventyret presenterades för mig i en dröm, som tyvärr avbröts i en cliffhanger p g a pratglad katt i den vakna världen. Så fort jag vaknade berättade jag lite kort om drömmen för David, som i sin tur sa åt mig att skriva ner drömmen så fort som möjligt. Drömmen är nu förevigad i ett Word-dokument och när jag känner mig redo borde jag nästan skriva om den till en lång novell, för damn! Jag hade nog aldrig kommit på den storyn i vaket tillstånd.
 
254. Om kreativiteten försvinner, hur får du tillbaka den?
Genom att läsa, spela spel eller genom att lägga mig ner någonstans där det är lugnt (och gärna mörkt). I vissa fall hjälper det även om jag går på en promenad, annars kan bloggar och musik också hjälpa till med att sätta mina kreativa kugghjul i rullning. Men oftast kommer min inspiration tillbaka på egen hand, även om det kanske tar ett par dagar.
 
Självporträtt.
255. Tipsa om något kreativt man kan göra en tråkig dag
Ta din favoritbok (film, serie, eller spel) och skapa din egna karaktär i den världen. Eller släng in dig själv där, det spelar ingen roll. Sen går du igenom hela storyn i ditt huvud, men med din egna karaktär som springer runt och assisterar hjälten; kanske det är du som är den egentliga hjälten den här gången? Jag vet att det kanske låter lite skumt, men jag gillar som sagt att dagdrömma, och det här brukar hålla mig ganska upptagen när jag är riktigt uttråkad. Det var för övrigt väldigt skönt när vi äntligen lyckades besegra Voldemort.
 
Om du inte känner att du vill dagdrömma bort några timmar av din dag kan du istället sätta dig ner med ett skissblock. Ha en penna i din hand och börja klottra lite. Efter en stund kan du förhoppningsvis se en bild som ännu inte finns till och vid det här laget har klottret förvandlats till skissande. Resultaten brukar bli riktigt spännande om du frågar mig! ^^
 
"Ghost", och ett namnlöst klotter-värk.
256. Hiss & Diss - Kreativitet
Diss -
♦ Ibland vill jag ju faktiskt sova också
♦ När den försvinner spårlöst och lämnar mig ensam i ett evigt mörker.
 
Hiss - 
♥ Det är kul!
♥ Det är nog min bästa egenskap. Det och att jag är väldigt bra med djur.
♥ Kreativitet är nog meningen med mitt liv. Jag kan inte se mig  göra något annat  än att skapa, skapa, skapa!
 
 
257. 5 kreativa människor du inspireras av
Jag försöker att inte att låta mig inspireras för mycket av enskilda personer, jag är nog lite rädd för att jag ska råka kopiera dem misstänker jag. Men jag kan ge er fem namn på personer som har inspirerat mig vid olika tillfällen i alla fall:
 
◊ Emilie Autumn - Hon får vara med på den här listan av flera anledningar: Hennes musik, boken hon skrev och numera även hennes nya projekt, Rolling-Scone.com!
◊ Liz Huston - Jag har velat skriva ett inlägg om hennes konst jättelänge nu, men av någon anledning har det ännu inte blivit av. Hur som helst så jag älskar hennes wickedness och hur hon kan få hennes tavlor att se så naturlig ut.
◊ Ruben Ireland - "Wakefull Warrior" är nog en av de finaste tavlorna jag någonsin har sett. Han fick till och med ett eget inlägg i den här bloggen i somras!
◊ Tim Burton -  Because reasons.
◊ Tom Hiddleston - Inte för att han skapar så himla mycket, men han jobbar för Unicef och slänger även ur sig några kloka ord då och då som kan få mig på bättre humör under de dagar som jag känner mig som allra mest nedstämd. Och sen får vi ju inte glömma bort den gamla hederliga pappahumorn som lyser igenom med jämna mellanrum...
 
Bara jag som skrattar åt det här?
Bloggutmaning 365, Time For Tea | | |
#1 - - Ida ☯ the sky under the sea :

Haha, jag tyckte också sista bilden var rolig! Men du, den där drömberättelsen lät hur spännande som helst!

Svar: Haha, yes! Det finns flera som har min kassa humor! :D
Mirano