244-250 - Böcker

244. Vad för typ av böcker läser du helst?
Jag läser nästan uteslutande fantasy. Det är ett sådant genre som inte verkar ha några som helst begränsningar (därav namnet), och det är här som varje författare faktiskt kan bjuda på någonting eget, någonting unikt. Dessutom är någonting med alla dessa magier, drakar, demoner och okända världar som sparkar igång min egen fantasi. ♥
Boken jag läser just nu: [Dragon Age] Asunder av David Gaider.
245. Har du någon favoritförfattare?
Många. Även om jag i vissa fall bara har läst en enda bok av av en specifik författare så brukar några av dem klättra upp bland mina favoriter i alla fall. Låt mig därför nämna tre av mina favoriter:
◊ J K Rowling - Hon skrev böckerna om Harry Potter, och eftersom jag har varit ett potterhead sedan jag var sisådär nio år så ligger hon mig varmt om hjärtat.
◊ Patrik Rothfuss - Jag har hittills bara läst en av hans böcker, nämligen The Name of The Wind, och jag har bara en sak att säga: Han har ett coolt skägg och han är en riktig poet!
◊ Sir Terry Pratchett - Även här har jag bara läst en av hans böcker; Guards! Guards! och ehh... Jag vet inte hur jag ska beskriva honom riktigt. Menhan leker väldigt gärna med språket och alla hans böcker utspelar sig i en värld där bibliotekarien är en chimpans och där Döden rider på en vit häst som heter Binky. Världen i fråga ser för övrigt ut så här:
Underliga Discworld (Bildkälla).
 
246. Vad använder du som bokmärke?
Förr använde jag lite random pappersbitar som råkade finnas till hands. Te-förpackningar (som påsarna ligger i), ett kvitto, eller helt enkelt en avriven bit papper från exempelvis en skrivbok. Vid några sällsynta tillfällen använde jag faktiskt riktiga bokmärken, alltså, sådana som man kan köpa i butik eller sådana man fick av skolan. Idag använder jag däremot ett av mina egna visitkort:
247. Om boken du läser inte är bra efter att du läst halva, läser du ut den eller ger du upp?
Livet är för kort för att man ska slösa bort på dåliga böcker! Så, ja, det har till och med hänt vid några ynka tillfällen. Det finns faktiskt två tillfällen i mitt förflutna då jag har slängt iväg en bok i ren frustration: Första gången för att boken fick mig att må riktigt dåligt och andra gången för att boken var så himla... dum. Författarna (ja, plural) till den boken hade ett skrivspråk som förde mina tankar tillbaka till låg- eller mellanstadiet och jag förstår verkligen inte hur dem kunde få den smörjan publicerad från första början.
 
248. Länka en bok som alla borde läsa
Besök gärna min kategori Bokhyllan! Även om den tyvärr uppdateras ganska sällan finns det några intressanta böcker som jag har bestämt att alla kommer uppskatta på ett eller annat vis. ^^
 
Sedan kan jag nog även rekommendera Signal, samt Eldfödd av Stephen King. Jag läste den någonting under min gymnasietid, och jag minns att jag satt och läste den så fort jag hade några minuter över, även under skoltid. ^^
Jag undvek mobiltelefoner ett tag efter jag hade läst ut den här boken.
249. Hiss & Diss - Böcker
Diss - Det finns för många böcker som jag vill läsa, och jag kommer aldrig hinna med dem alla! :(
 
Hiss
♥ Det är både kul och mysigt att läsa!
♥ Jag älskar att drömma mig bort i okända världar, så att jag kan slippa verkligheten en liten stund.
♥ Böcker är inspirerande.
 
250. 5 böcker du ångrar att du slösade din tid på
Jag kommer bara på två stycken böcker just nu, och det är dem som jag nämnde under fråga 247:
◊ Ondskan av Jan Guillou - Första boken jag slängde iväg. Tvärs över köksbordet och ner på golvet!
◊ Beautiful Creatures av Kami Garcia och Margaret Stohl - Andra boken som jag kastade ifrån mig. Fy tusan vad irriterad jag var på författarna vid den tidpunkten. Om du funderar på att bli författare bör du nästan läsa den här boken - då vet du sedan hur man absolut inte skriver en bok.
 
Jag tänker dock inte avsluta detta inlägg på ett sådant negativt vis, istället tänkte jag än en gång tipsa om The Night Circus av Erin Morgenstern. Det här är en bok som ligger mig väldigt varmt om hjärtat, och som garanterat inte slösar bort din tid:
Om jag bara kunde läsa om den här boken för första gången...
Bloggutmaning 365, Bokhyllan, Time For Tea | | |
#1 - - lovisa:

åh, så höstfint på något vis med teförpackningar som bokmärken!

Svar: Haha, ja faktiskt, nu när du säger det så!
Och nu blev jag lite smått sugen på te också... ^^
Mirano