132-138 - Spel

132. Är du en dålig förlorare?
Nej, inte nu längre. Förr kunde jag bli lite tjurig om jag förlorade i något spel, men jag har lyckats träna bort det. Jag spelar ju ändå ganska sällan för att vinna, och en vinst eller förlust spelar i långa loppet ingen större roll, det viktigaste är att man har kul!
 
133. Vad för slags spel tycker du mest om att spela?
Datorspel, allra helst fantasyspel. När jag spelar hamnar jag i en annan värld, och jag kan tillfälligt glömma bort alla verkliga problem. Jag föredrar också att spela single player, jag tror att det beror på att jag känner att jag har en viss kontroll då, vilket jag inte skulle ha om jag hade spelat med flera spelare.
 
134. Är du beroende av något spel?
Dragon Age-serien, helt klart. 
Ibland kan det gå några månader utan att jag spelar något av spelen alls, men jag faller alltid tillbaka förr eller senare. Det finns så mycket med de spelen som jag älskar. Dessutom sitter jag och hoppar uppochner i väntar på det tredje spelet i serien, Dragon Age: Inquisition. Gissa vad jag kommer ha för mig i höst?
 
135. Om du får chansen att fuska i ett spel utan att bli upptäckt, gör du det då?
Jag antar att denna frågar riktar sig mot spel där man är flera spelare, och i så fall är mitt svar: Nej, aldrig. Att fuska är att ta bort en del av spelupplevelsen, och det förstör för de andra spelarna, även om dem är och förblir helt ovetandes om mitt fuskande.
När jag spelar själv kan jag ibland "fuska" genom att modifiera spelet, exempelvis genom att slänga in lite fler hårfrisyrer eller ett starkare vapen i ett spel som Dragon Age. I dessa fall blir min karaktär lite snyggare och hen får också möjligheten att slå lite hårdare på alla monster som man slåss mot. I detta fall finns det ju ingen som påverkas negativt av mina handlingar, så jag ser inga som helst fel med detta. Snarare tvärtom, då det ibland kan förhöja spelupplevelsen.
 
136. Tipsa om ett roligt mobilspel
Det enda mobilspel som jag spelar är Fruit Ninja, så jag tipsar väl om det. Det går helt enkelt ut på att du drar fingret över mobilens touch screen för att slakta flygande frukter samtidigt som du undviker flygande bomber. Detta spel är ett ganska bra tidsfördriv, så ladda ner det och prova om du känner att du har några minuter över någon dag.
 
Hur många timmar av mitt liv har jag inte spenderat med dessa spel? ♥
137. Hiss & Diss - Spel
Diss
♦ Det kan vara så himla beroendeframkallande, och nu snackar vi inte bara om dator/tv-spel, utan också om till exempel trisslotter, enarmade banditer och olika former av vadslagning. Spela med måtta, folk!
♦ Dessutom kan ett spel sno betydligt mer tid än vad du hade planerat från början. Det kan ibland kännas som om du bara har suttit där i max två timmar, när det i själva verket handlar om fyra eller fem timmar.
Hiss 
♥ Det är ett mycket bra sätt att umgås på. Som igår kväll, efter vår grill-middag, när vi satt och spelade några olika brädspel under flera timmar.
♥ Musiken i dator- och TV-spel. Jag kan ibland sitta i timmar och bara lyssna på en del sound tracks, för dem är i regel helt underbara! (I skrivande stund lyssnar jag faktiskt på det här.)
♥ Det är kul. Punkt slut.
 
138. 5 spel du rekommenderar
I skrivande stund kommer jag på elva spel som jag känner att jag bara "måste" tipsa om, och för att göra det hela lite lättare så har jag delat in spelen i två kategorier:
 
Dator/TV-spel:
◊ Dragon Age - Fantastisk handling rakt igenom hela spelserien, spelen är också fullproppade med intressanta och välskrivna karaktärer. Du har dessutom möjlighet att påverka en hel del händelser och personer under spelets gång, då Dragon Age är ett rollspel.
◊ Assassin's Creed - Även dessa spel har en välskriven och spännande handling, både för varje enskilt spel och genom hela serien. Även om det finns en massa högteknologiska inslag på sina ställen finns det så mycket man kan lära sig om mänsklighetens historia. Nytta med nöje, liksom.
◊ Thief - Smyg runt i skuggorna, bryt dig in i alla hus, stjäl allt du kan. Spelet har dessutom en mycket intressant handling som tar sina oväntade vändningar när du minst anar det... Spelet är förresten väldigt mörkt rent visuellt, och kan därför vara svårt att spela under dagtid.
◊ Alice: Madness Returns - Som jag tidigare har gett ett eget litet inlägg.
◊ Skyrim - Kass handling, jag vill faktiskt nästan påstå att det inte finns någon handling alls i detta spel. Men miljöerna är to die for, som man säger. Det är så vakert att jag inte riktigt vet vart jag ska ta vägen!
◊ Legend of Zelda - Because reasons.
◊ Facade - Gratisspel som släpptes år 2005 och som ni kan ladda ner här. Jag orkar inte gå in på detalj, men tönta runt så mycket du kan utan att bli utkastad! Psst! Prata om meloner med Trip, du kommer inte ångra dig.
 
Två mobilbilder från igår. Spelet heter The Resistance.
Brädspel:
◊ Cards Against Humanity - En spelare lägger fram ett svart kort som har en ofullständig mening på sig, ditt jobb är att lägga ut ett vitt kort som avslutar denna mening. Ju värre meningen blir, desto bättre. Tänk på att det kommer förekomma en hel del mörk humor, och försök att inte vara alltför lättstött när du spelar detta spel. Det är ju trots allt bara på skoj.
◊ Talisman - Ett äventyrsspel som går ut på att du ska växa dig starkare genom att döda olika typer av monster. När du är stark nog är det dags att ta sig in mot mitten av spelbrädet, där The Crown of Command väntar, bara där har du chansen att besegra alla de andra spelarna och vinna spelet.
◊ Zombie Dice - Slå tre tärningar åt gången. Undvik att bli skjuten tre gånger under din tur, och samla på dig så många hjärnor du bara kan. Första spelaren som får 13 hjärnor vinner spelet. Det är mycket roligare än vad det låter, jag lovar!
◊ The Resistance - Du har tröttnat på den ondska som styr världen och har gått med rebellerna i ett försök att störta den tyrann som härskar. Det finns dock ett litet problem: I din grupp finns det minst en spion som gör allt i sin makt för att hindra er från att lyckas med ert uppdrag. Vem eller vilka det är vet ingen förutom dem själva...
Bloggutmaning 365, Time For Tea | | |