174-180 - Borlänge

174. Vad är det allra bästa med din stad?
Det är nog miljön som man kan hitta utanför stadens centrum i så fall. Så fort man kommer ifrån allt som är "liten storstad" finns det en fantastisk natur, som tyvärr många missar, då dem väljer att stanna bland alla betongblock till hus som byggdes någon gång under 60-talet.
 
175. Bor eller kommer det några kändisar från din stad?
Tja, vi har ju alltid Jussi Björling, en operasångare som var aktiv mellan 1930-1960. Om ni är nyfikna på hur det lät när han sjöng så kan ni klicka här (länken öppnas i nytt fönster).
Sen har vi såklart Mando Diao. Min syster Anna gick för övrigt i samma klass som Gustaf Norén, det ni! Sugarplum Fairy kommer också härifrån, men jag vet inte hur kända dem är?
 
176. Trivs du i din stad?
Största delen av min familj bor ju här, och det gör väl att jag trivs här. Sen är väl Borlänge inte direkt världens bästa stad (det är London), och jag drömmer ju om att en vacker dag få flytta till Göteborg (vilket är Sveriges bästa stad).
 
177. Om du fick plocka in något (vad som helst) i din stad som inte finns där nu, vad tar du dit?
Shock! Jag har velat få hit dem i flera år nu. Eller vilken butik som helst egentligen, bara den säljer lite ovanliga kläder och skor. Det hade varit rätt awesome.
 
178. Länka till något intressant som har med din stad att göra
Det står helt stilla, jag kommer inte på något speciellt som är direkt värt att länka. Det brukar inte hända så mycket i den här staden förstår ni.
 
 
179. Hiss & Diss - Din stad
Diss
 Peace & Love. En överskattad festival som lockar till sig alltför många jobbiga och otrevliga människor (Ja, jag vet att det finns undantag till denna "regel"). Jag har bara ett bra minne i samband med denna festival, och det var från 2009, då både jag och pappa jobbade innanför festivalområdet. Det var en varm sommarkväll och av en ren händelse så upptäckte vi bandet Volbeat som just då stod och uppträdde på en stor scen. I övrigt så minns jag bara besvikelser efter dåliga konserter, snobbiga blickar och otrevliga fyllehundar.
 Det finns typ inga jobb inom grafisk design här. Jag sökte en halvtidstjänst under vintern, fick höra att jag "uppnådde alla deras önskemål", men självklart valde dem att gå vidare med andra sökande. Efter detta så har det varit dött inom denna bransch.
 
Hiss
♥ Så fort man lämnar stadens centrum så möts du av röda hus med vita knutar, stora åkrar, gröna ängar, skogar, små byar och stora hagar med hästar och kor som går och betar. Naturen tar över, och allting är så fridfullt och vackert!
♥ Kupolen, vår stads egna shoppingcentrum. Tre våningar, ca. 80 butiker och mysiga caféer! Under högstadiet var det coolt att ogilla Kupolen, men jag förstod aldrig varför och höll därför inte med alla andra som gjorde sura miner så fort det kom på tal.
 
180. 5 saker värda att se/göra i din stad om man är på besök
Min första tanke var att det inte finns några direkta "måsten" i Borlänge, den här staden är inte särskilt spännande. Men jag lyckades i alla fall pressa fram fem punkter till sist:
 
◊ Det finns många caféer här, och inte bara på Kupolen. Jag älskar caféer!
◊ Vi har en strutsfarm här, om man tycker sånt är spännande. Jag har själv varit där vid ett par tillfällen, och deras glass (gjord på strutsägg) är vad jag kan minnas riktigt god.
◊ Kupolen är alltid värd ett besök. Visst ,de flesta butiker har du stött på förr; H&M, Gina Tricot, Åhlens... Men ändå, det är värt ett besök.
◊ Det finns en jättestor skog precis där jag växte upp, som ligger precis i utkanten av Kvarnsveden. Ta med en ryggsäck fylld med god picknickmat, gå vilse, och bara njut av den vackra miljön!
◊ Om du gillar loppisar så har vi några sådana här också: Emmaus, Röda Korset, och till hösten ska vi även få hit Myrornas, bara för att nämna lite exempel.
Bloggutmaning 365, Time For Tea | | |
#1 - - jessy:

SV; Tackar :D