349-355 - Skydd

349. Vad tycker du om försäkringar och har du utnyttjat en försäkring någon gång?
Det är ju självklart bra att ha utifall det skulle hända någonting. Dock verkar försäkringsbolagen ibland göra allt som står i deras makt för att undvika att betala ut pengar när det väl händer något. Eller är det bara en myt? hmm...
 
Själv har jag nog utnyttjat i alla fall en försäkring i mitt liv, och det var för flera år sedan när vi krockade i en vägkorsning. Jag minns inte riktigt vad som hände, mer än att det var dimmigt och att den andra bilen kom från ingenstans, och jag fick 500 kronor för att jag slog i huvudet mot fönsterrutan. Det gick bra, jag kom undan med en mild huvudvärk.
 
350. När du loggar in på ett konto på internet, ber du människor som står bakom att titta bort när du skriver in ditt lösenord?
Nästan alla jag känner tittar bort utan att jag behöver be dem, så nej, jag säger sällan till. Lite samma sak gäller när någon annan skriver in sitt lösenord; jag tittar bort och väntar tålmodigt tills jag vet att det är säkert att titta på skärmen igen. Något annat vore oartigt.
 
351. Använder du hjälm när du cyklar?
Nej, men å andra sidan är jag på helspänn när jag cyklar, just för att jag har varit med om olyckor förut. Jag vet inte varför jag slutade använda hjälm, det bara blev så helt enkelt.
 
352. Om du blir instängd i ditt hem en vecka med strömavbrott, har du mat, vatten, verktyg och kunskap för att klara dig bra?
Diesel är den enda som skulle ha nog med mat, annars skulle både föda och vatten vara en bristvara är jag rädd. Sen är jag inte helt säker på vad som menas med verktyg i detta sammanhang. Pratar vi om stearin- och värmeljus, vattenflaskor, filtar..? För i så fall: ja, det har vi. Och gällande kunskap ås har varken jag eller David gått en kurs i "överlevnad i hemmet utan ström, mat och vatten", men vi är inte dumma så vi skulle nog klara oss ganska bra ändå.
 
In case of strömavbrott...
353. Tipsa om ett solskydd du tycker är bra
Sorry, kan inte hjälpa dig på den fronten. Jag tycker visserligen inte om att bli solbränd, men det löser jag ju genom att inte vara ute i solen för länge och för ofta.
 
354. Hiss & Diss - Olika sorters skydd
Diss - Det kostar, och det kan vara en dyr kostnad. Och jag är inte helt säker på om jag gillar det systemet. Trygghet och beskydd borde ändå vara en mänsklig rättighet?
 
Hiss - Om det skulle hända något är det ju bra att ha ett säkerhetsnät.
 
355. 5 skydd du inte skulle vilja vara utan
◊ Preventivmedel  - Om man inte gör sig av med äggstockarna helt och hållet såklart. Fast man måste ha fyllt 25 innan man får göra något sådant.
◊ Bilbälten - Att flyga genom fönsterrutan är nog inte så kul som det kanske låter.
◊ Grytlappar - För det gör ont att bränna sig. Tro mig.
◊ Lås på fönster och dörrar - Av förhoppningsvis självklara anledningar.
◊ Tamponger och bindor - För jag vill inte bloda ner halva Borlänge varje månad.
Bloggutmaning 365, Time For Tea | | |
#1 - - Ida ☯ the sky under the sea :

Jag vet inte heller varför jag slutade använda cykelhjälm :O Är iaf livrädd för att luta för mycket i kurvor, eller cykla i branta nedförsbackar (litar inte helt på mina bromsar)...

Och alla 5 skydd du listade, håller meeeed!
Hade varit jobbigt att vara utan mensskydd liksom. Fast i Thailand hade de inte bilbälten (inte i något av fordonen jag åkte med) och det kändes väldigt... fel... Dock så hatar jag typ alla preventivmedel. Finns dryga nackdelar med alla :(

Svar: Jag håller med, det är ju skitläskigt att cykla ibland, speciellt när det börjar bli lite kallare ute. Dumma is *hemska flashbacks* :(
Huuur kan det ens vara lagligt med fordon utan bilbälten? Haha, jag fattar ju att dem kanske har en annan syn på det där, men jag hade nog inte vågat sätta mig i en bil som saknade sådana. :P

Jag själv är nästan lite rädd för de flesta preventivmedel som finns ute på marknaden just nu, speciellt typ p-piller med sina biverkningar som fuckar upp typ allting med ens kropp.
Mirano