342-348 - Alkohol

342. Dricker du och din släkt alkohol på julafton, och vad tycker du allmänt om att det dricks på jul i barnfamiljer?
Lite alkohol blir det, men eftersom vi har fem stycken barn i vår familj som alla är under 14 år så är det ingen som dricker sig direkt full. Det blir mest ett enstaka glas öl/vin till maten eller så.
 
Och jag tycker faktiskt inte att det är något fel med att vuxna dricker lite alkohol under julafton när det finns barn med i sällskapet. Men då ska det vara lite. Barn gör inte som vi säger, dem gör det vi gör och det gör ju att vi som är lite äldre har ett ganska stort ansvar. Så drick om du absolut vill det, men tänk på att det finns några väldigt unga och väldigt nyfikna ögon som ser och tar åt sig mer än du tror.
 
343. Har du blivit så full att du fått minnesluckor någon gång?
Nej, jag dricker inte alkohol.
 
344. Vad tycker du om att Systembolaget har ensamrätt på alkoholförsäljningen i Sverige?
Jag har inte tänkt på det så mycket om jag ska vara ärlig. Men jag är säker på att det har sina fördelar. Och nackdelar, såklart. Monopol på något ger ju säljaren möjligheten att ta lite extra betalt för varan, fast å andra sidan är det kanske inte så dumt ifall alkoholen kostar lite mer? Nej, jag vet inte, jag kan inte svara på den här frågan.
 
345. Om alkohol helt plötsligt försvann från jordens yta, hur skulle ditt liv förändras?
Inte alls, haha! Eller, folk jag känner skulle nog klaga högljudt om hur trist livet är utan alkoholen och jag skulle nog bli väldigt irriterad på dem efter ett tag. Fast dem skulle nog vänja sig till slut och då kommer allting vara frid och fröjd igen.
 
Misty Bitch.
346. Tipsa om en god drink (med alkohol eller alkoholfri)
Misty Bitch! Jag drack en alkoholfri variant av den på Halloween-festen, och gillar man smaken av lime/citron är denna drink ett jättebra val. :)
 
347. Hiss & Diss - Alkohol
Diss -
♦ Det är farligt i för stora mängder (men å andra sidan så är ju allting annat det också - även vatten).
♦ Baksmällan ser inte ut att vara någon höjdare direkt.
 
Hiss -
♥ Jag är väldigt glad att jag slipper baksmällan.
♥ Ni skulle bara veta hur intressant (oftast på ett bra sätt) att vara festens nykterist! ^^
 
Det är inte alltid jag går på fest, men när jag gör det är det temafest!
348. 5 fester du aldrig vill glömma
Jag festar nästan aldrig, det har inte varit en aktivitet som normalt brukar tilltala mig helt enkelt. Men jag har såklart varit på en och annan fest i mina dagar, och i skrivande stund kommer jag bara på tre riktigt minnesvärda fester. Skulle jag komma på fler fester under dagen kommer listan att uppdateras då:
 
◊ Den första och sista Soltorgs-festen jag någonsin gick på. Jag var inne på min sista termin på Soltorgsgymnasiet och jag kände att det kunde vara kul att vara med på en av skolans fester innan jag lämnade denna underbara skola. Jag fick dessutom chansen att klä ut mig till en hippie, hihi! ^^
◊ Halloween-festen från 2010. Om vi bortser från krypet som inte ville lämna mig ifred.
◊ Årets Halloween-fest som jag nämnde tidigare. Det här var för övrigt den första festen någonsin där jag inte behövde försvara mitt nyktra tillstånd. Jag fick istället jättemycket beröm för det av någon anledning.
 
Notera att jag inte nämner födelsedagsfester, som exempelvis den här pärlan. Det är för att jag inte ser dessa sammankomster som party-party-fester, utan som någonting lite mer intimt och personligt. Förstår ni hur jag tänker?
Bloggutmaning 365, Time For Tea | | |
#1 - - susanne:

Jag är stolt över dig som är nykterist. Jag tycker inte att det är viktigt med alkohol på julen. Vi vet att många barn inte längtar till julen på grund av att deras föräldrarna dricker alkohol och det kan leda till våld i familjen.

Svar: Tack! <3
Ja, det är så hemskt att veta hur en del barn inte kan njuta av julen bara för att föräldrarna inte kan hålla sitt drickande i styr.
Mirano